Lainisalo mukana uudistamassa RK62 rynnäkkökivääriä

Suomen Puolustusvoimat uutisoi keväällä, että se ottaa varusmieskoulutuksessa käyttöön uudet rynnäkkökiväärit. Lainisalo oli mukana uudistuksessa: vastaamme uuden 762RK62M3-rynnäkkökiväärin kokeilupinnoitteesta.

Tunnetusta, jopa legendaarisesta, RK62-rynnäkkökivääristä on kehitetty kolme uutta versiota: M1, M2 ja M3.

Malleista M1 on suunniteltu ensilinjan jalkaväkijoukoille. M2 taas on optimoitu rakennetun alueen taisteluun. Varusteina siinä on liekinsammutin ja kädensuojus, johon voidaan liittää lisävarusteita. M3-malli on muuten kuten M2, mutta siinä on vihreä kokeilupinnoite – muut mallit ovat mustia. M3:ssa on lisäksi äänenvaimennin ja murtojarru.

Kehitystyön myötä modernisoitujen RK62-aseiden käyttöergonomiaa ja siten aseen tulenavauksen nopeutta ja tarkkuutta on parannettu.

Ohut ja monipuolinen vihreä kokeilupinnoite

Lainisalo oli mukana kehittämässä ja toteuttamassa 762RK62M3-aseen kokeilupinnoitetta.

– Haimme oikeanlaista, käyttötarkoitukseen sopivaa ja ominaisuusvaatimukset täyttävää pinnoiteratkaisua yhdessä asiakkaan kanssa, kertoo Tepa Lehtinen, Lainisalon tuotekehitysjohtaja ja Military-toimialueen Key Account Manager.

– Lopputuloksena on hybridi kokonaisuus. Kiväärissä on käytetty useampaa pinnoitetta, koska sen eri osat vaativat erilaisia ominaisuuksia. Pinnoitteet ovat esimerkiksi todella ohuita ja niiden mekaaninen, kemian ja lämmönkesto on erinomainen. Olimme mukana uuden 762RK62M3-aseen kehitystyössä myös osallistumalla testituotantoon ja tuottamalla pintakäsittelyohjeiston asiakkaalle.

Asiakkaalla Lehtinen viittaa Millogiin. Millog Oy on osa Patria-konsernia. Yritys muun muassa ylläpitää Suomen Puolustusvoimien maa- ja merivoimien kalustoja sekä ilmavoimien valvontajärjestelmiä normaali- ja poikkeusoloissa.

– Lainisalo Oy valikoitui toimittajaksemme pinnoitealan korkean tietotaitonsa, pinnoitealan kokemuksensa sekä joustavuutensa vuoksi. Myös yrityksen suhtautuminen laatuun ja turvallisuuteen ovat korkealla tasolla, mitkä olivat osa valintakriteereistämme, sanoo korjaamopäällikkö Jani Myllykangas Millog Oy:stä. – Projektin ensimetreiltä projektin päättymiseen saakka Lainisalon ja Tepa Lehtisen ammattitaito sekä joustavuus tarpeisiimme ja sitoutuminen projektiin olivat kiitettävällä tasolla.

Projekti sujui kokonaisuudessaan hyvin ja aikataulussa.

– Itse pinnoitustyö tehtiin nopeassa aikataulussa. Suurin osa työstä tehtiin yhteistyössä Lehtisen kanssa etsimällä erilaisia kombinaatioita 762RK62M3-aseen kestäviksi pinnoitteiksi. Lopputuotteeseen valikoituivat kestoltaan parhaimmat pinnoitteet, Jani Myllykangas sanoo.

RK62M3

  • vihreä kokeilupinnoite
  • teleskooppisesti säädettävä perä
  • uudistettu vaihdin
  • optisen tähtäimen jalka
  • kädensuojus
  • liekinsammutin
  • uusi taktinen hihna
  • äänenvaimennin ja murtojarru
  • lisävarusteina esimerkiksi etukahva

Lue myös Maavoimien esittelyartikkeli: Modernisoidut rynnäkkökiväärit käyttöön joukko-osastoissa. >>

Haluatko tietää enemmän?

Tulemme mielellämme kertomaan, miten olemme ratkaisseet materiaaleihin, menetelmiin ja prosesseihin liittyviä ongelmia. Kerromme, miten ratkaisujamme voisi soveltaa yrityksenne liiketoimintaan.

Jätä yhteydenottopyyntö