8.3.2019 Esittelyssä Medical-toimialue

Medical-toimialue on merkittävä osa Lainisalon toimintaa. Medical-alueen Key Account Manager Ilkka Kuusisto kertoo liiketoiminta-alueesta ja sen kehittämisestä.

Lainisalo Oy Key Account Manager Ilkka Kuusisto

Lainisalon Medical-liiketoiminta tarkoittaa lääketeollisuuden laitteiden tai niiden osien pintakäsittelyä. Medical-laitteita ovat esimerkiksi hammasröntgen- ja magneettikuvauslaitteet, monitorit sekä laboratoriovälineet.

Osa pintakäsiteltävistä kappaleista tulee Lainisalolle suoraan ja osa alihankintana. Asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi KaVo Kerr, Planmeca, Purso, Materalise, Merocap ja Merivaara. Medical-toimialue tuo merkittävän osan Lainisalon Helsingin-yksikön liikevaihdosta.

Key Account Manager Ilkka Kuusisto vastaa Medical-liiketoiminta-alueen toiminnasta ja asiakassuhteista – kaikesta siitä, että asiat sujuvat.

– Työhöni kuuluu kaikki operatiivinen toiminta yksikön vetäjän roolissa. On paljon henkilöstötyötä, kuten palkka- ja työaikaseurantaa ja työturvallisuusasiaa, Kuusisto kuvailee. – Olen myös paljon kentällä asiakkaiden kanssa. Vastaan Medical-asiakassuhteista ja olen usein itse mukana kaikessa asiakasyhteistyössä alusta alkaen. Näin tiedän, mitä asiakkaille kuuluu, ja osaamme kehittää toimintatapojamme.

Työtehtävät tukevat toisiaan.

– Voin tuoda realistista näkemystä asiakkaiden tarpeisiin, kun tunnen myös kenttätyön todellisuuden.

Jatkuvaa kehittymistä ja kehittämistä

Ilkka Kuusisto on ollut Lainisalolla vajaa kolme vuotta. Aikaisemmin hän työskenteli kirjapainoalalla logistiikkatehtävissä; tiimityötaitoja ja johtamiskokemista on kertynyt myös jääkiekkovalmentajana.

– Medical-asiakkuuspäällikön työssäni parasta työssä on onnistunut maalipinta ja kehut asiakkaalta, Kuusisto sanoo.

Jotta ne saavutetaan, pitää olla koko ajan hermolla ja katsoa tulevaankin.

– Opin jo alkuvaiheessa, että linja ei saa seistä, jos työ halutaan saada ajoissa valmiiksi. On tärkeää seurata tuotantoaikoja ja kehittää työtapoja niin, että käsiteltävien kappaleiden määrä voi kasvaa, mutta aikatauluissa pysytään.

Kuusisto kehuu, että Helsingin jauhemaalaamo on kehittynyt aiempaa järjestelmällisemmäksi, mikä heijastuu kaikkeen työntekoon.

– Toki prosesseja voi aina kehittää, ja näin teemmekin. Myös henkilöstön osaamisesta pitää huolehtia. Tämän työn parhaisiin puoliin kuuluukin myös se, että koko ajan saa tehdä ja oppia uutta.

Uudet pinnoitteet, maalausmenetelmät ja robotiikka kiinnostavat

Ilkka Kuusiston työtä on myös seurata materiaalikehitystä ja löytää uusia ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin.

– Tällä hetkellä nousussa oleva materiaali on cerakote eli keraaminen pinnoite, Kuusisto kertoo. – Sen käyttö on lisääntynyt huomattavasti.

Työmenetelmistä kiinnostaa erityisesti robotiikka. Lainisalon toisessa Viron-maalaamossa onkin robottilinja, joka on sekä varma että kustannustehokas vaihtoehto pitkälle sarjalle.

– Samassa Viron-maalaamossa on myös kaksi maalauskoppia ja puhdastilamaalaamo. Viron-yksikön palvelut sopivat myös Medical-puolen tarpeisiin, Kuusisto esittelee. – Viroon sopivat etenkin kappaleet, jotka eivät vaadi erityisen vaativia esitöitä. Siellä on todella hyvät puitteet maalata esimerkiksi pitkää sarjaa, eikä edes suurempaa kiillottamista tarvita. Vaativat esikäsittelytyöt ovat Helsingin spesialiteetteja.

Lainisalon Helsingin-yksikössä on yhteensä lähes 3000 m2 työtilaa: kaksi maalaushallia ja maalaussoluja. Työntekijöitä on noin 35.

Ilkka Kuusisto on espoolainen kahden pienen lapsen isä. Key Account Managerin vapaa-aika kuluu perheen kanssa ja urheillessa.

Ilkka Kuusisto
KAM Medical Industry
+358 50 599 1736
ilkka.kuusisto@lainisalo.fi

Uusi tytäryhtiö Tallinnassa – Lainisalo Powder Painting OÜ avattiin

Arkisto

Ota yhteyttä Ammattilaiset apunasi
-aina parasta palvelua

Lainisalo kehittää ja tuo uusia menetelmiä pintakäsittelyalalle. Haluamme tarjota premium-tason teollisuuden pintakäsittelypalvelua kaikenkokoisille yrityksille. Asiakaslupauksemme perustana on toimitusvarmuus, laatu, kustannustehokkuus ja kumppanuus.

Helsinki

Lainisalo Oy

Valuraudantie 5-7 00700 HELSINKI

+358 40 529 3168

7.00 - 15.15

Ähtäri

Lainisalo Oy

Saarikyläntie 21 63700 ÄHTÄRI

+358 40 550 4863

7.00 - 15.30

Perho

Lainisalo Oy

Teollisuustie 3 69950 Perho

+358 50 308 0984

7.00 - 15.30

Rauma

Lainisalo Oy

Isometsäntie 2 26100 Rauma

+358 50 470 6835

7.00 - 15.30

Tallinna

Lainisalo Industrial Painting OÜ

Peterburi tee 66/68/70, 11415 Tallinn, Estonia

+372 525 7809

7.30 - 15.30

Tallinna

Powder painting Oü

Ämma tee 78 B Iru küla Harju maakond 74206 Estonia

+372 5884 9916

7.30 - 15.30