12.8.2019 Esittelyssä Military-toimialue

Lainisalo Oy Key Account Manager Tepa Lehtinen

Tepa Lehtinen on teollinen pintakäsittelijä, FROSIO 3-tason pintakäsittelytarkastaja, Lainisalon tuotekehityspäällikkö ja Military-toimialueen KAM eli Key Account Manager. Hänen toimialueellaan työt ovat hyvin luottamuksellisia ja käsiteltävät kappaleet ainutlaatuisia: osa niistä päätyy jopa avaruuteen. Suuri osa Lehtisen työtä onkin etsiä erikoispinnoitteita ja pinnoiteratkaisuja vaativiin olosuhteisiin päätyville tuotteille.

– Moni asiakkaani edustaa puolustusvälineteollisuutta. Lisäksi on high-tech-yrityksiä, joilla on oman alansa high-end-tuotteita. Yhteistä kaikille asiakkaille on, että heidän tuotteillaan on tiukat laatukriteerit ja pinnoitteiden pitää kestää äärimmäisiä olosuhteita maalla, meressä, ilmassa tai jopa avaruudessa, Tepa Lehtinen kertoo.

Pintakäsittelijöiden ammattitaito korostuu high-end-laatuisissa ja luottamuksellisissa, osin luvanvaraisissa tuotteissa. KAMin työ onkin monitahoista.

– Myyntiä, tarkastuksia, työnjohtamista, tuotekehitystä, tarjouslaskentaa ja jonkin verran tuotannon töitä, kuten protosarjojen tekoa ja tuotannon ylösnostoja, Lehtinen kuvailee. – Asiakasyhteydet ovat tietenkin oleellinen osa työtäni.

Lehtistä helpottaa alan koulutuksen lisäksi se, että hän tuntee kaikki maalaamon ja pintakäsittelyalan työt oman kokemuksensa kautta. Hän aloitti uransa kynäruiskumaalarina ja eteni ensin työnjohtajaksi, siitä tuotekehitykseen ja viime vuodenvaihteessa Key Account Manageriksi.

Erikoispinnoitteet kiinnostavat

Tepa Lehtinen sanoo, että erityisesti keraamiset pinnoitteet ja kovapinnoitteet muoville kiinnostavat nyt asiakkaita. Lainisalo on tällä hetkellä ainoa suomalainen tiettyjä keraamisia pinnoituksia teollisesti tekevä yritys.

– Keraamisilla pinnoitteilla saadaan ohuita ja tiiviitä pintoja, ja ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi aseiden osiin ja erilaisiin hienomekaanisiin komponentteihin, Lehtinen kertoo.

Muista erikoispinnoitteista hän mainitsee kovapinnoitteen polykarbonaatille.

– Tällaisten kovapinnoitteiden kysyntä kasvaa. Pinnoite on ohut ja suojaa muovia naarmuuntumiselta ja UV-rasitukselta sekä antaa kemiankeston.

Vaikka visuaalisuudellakin on merkitystä, pinnoitteen valinnassa korostuvat usein myös sen muut ominaisuudet, kuten korroosiosuoja, kestävyys ja käytettävyys.

– On olemassa todella monenlaisia pinnoitteita. Pinnoite voi olla esimerkiksi valoa absorboiva tai lämpöä eristävä, Lehtinen havainnollistaa.

Pinnoitteen valinta vaatii erikoisosaamista.

– Ohutpinnoitteet kiinnostavat monia, mutta täytyy tietää, mihin pinnoite sopii. Tässä voimme konsultoida asiakasta ja löytää tälle parhaan pinnoitteen, Lehtinen sanoo.

Hänen tiimissään Helsingin Malmilla on tietynlaisiin tuotteisiin ja toimialoihin erikoistuneita pintakäsittelijöitä. Lehtinen kertoo myös seuraavansa alaa ja etsivänsä jatkuvasti uusia tuotteita ja tekniikoita.

– Reissaan paljon alan messuilla etsimässä uusia pinnoitteita ja pinnoitusmenetelmiä. Pidän myös yhteyttä maalitehtaisiin ja -toimittajiin. Teemme kehitystyötä ja etsimme yhdessä ratkaisuja.

Harrastuksena maalaus

Tepa Lehtistä motivoi työssä etenkin sen mielenkiintoisuus.

– Kaikki päivät ovat erilaisia, ja on hienoa pystyä ratkaisemaan asiakkaan ongelma. Uusia tuotteita tulee koko ajan, ja on kiinnostavaa olla mukana kehityksen kärjessä.

Lehtinen asuu Helsingissä avopuolisonsa ja tämän tyttären sekä kolmen sfinx-kissan kanssa. Vapaa-ajallaan hän maalaa.

– Suunnittelen ja toteutan maalauksia moottoriurheilussa käytettäviin kilpakypäriin, Tepa Lehtinen esittelee. – Lisäksi harrastan ikuisuusprojekteja, kuten remontointia ja liikuntaharrastuksen etsimistä.

Tepa Lehtinen
KAM Military Industry
+358 40 356 2064
tepa.lehtinen@lainisalo.fi

Lainisalo mukana uudistamassa RK62 rynnäkkökivääriä

Arkisto

Ota yhteyttä Ammattilaiset apunasi
-aina parasta palvelua

Lainisalo kehittää ja tuo uusia menetelmiä pintakäsittelyalalle. Haluamme tarjota premium-tason teollisuuden pintakäsittelypalvelua kaikenkokoisille yrityksille. Asiakaslupauksemme perustana on toimitusvarmuus, laatu, kustannustehokkuus ja kumppanuus.

Rauma

Lainisalo Oy

Isometsäntie 2 26100 Rauma

+358 50 470 6835

7.00 - 15.30

Perho

Lainisalo Oy

Teollisuustie 3 69950 Perho

+358 50 308 0984

7.00 - 15.30

Ähtäri

Lainisalo Oy

Saarikyläntie 21 63700 ÄHTÄRI

+358 40 550 4863

7.00 - 15.30

Tallinna

Lainisalo Industrial Painting OÜ

Peterburi tee 66/68/70, 11415 Tallinn, Estonia

+372 525 7809

7.30 - 15.30

Tallinna

Powder painting Oü

Ämma tee 78 B Iru küla Harju maakond 74206 Estonia

+372 5884 9916

7.30 - 15.30

Helsinki

Lainisalo Oy

Valuraudantie 5-7 00700 HELSINKI

+358 40 529 3168

7.00 - 15.15