SUOMALAISYRITYS KEHITTI COVID-19 VIRUKSEN TUHOAVAN SUOJAN KOSKETUSPINNOILLE

Suomalainen pitkänlinjan perheyritys, Lainisalo Oy, on kehittänyt väliaikaisen ja itse kiinnitettävän virussuojan kosketuspinnoille. ViralSafe suojan pinnalla COVID-19 (SARS-CoV-2) viruksen elinaika lyhenee merkittävästi ja tuhoutuu kokonaan vain minuuteissa. Yrityksen luoma ViralSafe väliaikaissuoja on Helsingin Yliopiston Virologian osaston testaama ja tehokkaaksi toteama.

ViralSafe väliaikaissuoja on patentoitu, jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettu, tarttumis- ja kosketussuoja. Suojan erikoispinnoite on yrityksen räätälöimä monimetallihybridiseos. ViralSafe pinnan kuluessa pinnoitteen alta paljastuu kirkkaan punainen kontrolliväri. Kontrolliväri viestii käyttäjälle suojan vaihtamisesta, mikä helpottaa tuotteen käyttämistä ja kertoo virussuojan kestosta. ViralSafe kestää jopa satoja tuhansia kosketuksia. Suojan viruksentorjuntakyky on erinomainen myös kuluneena.

ViralSafe on jo tuotannossa ja saatavilla niin arkkeina, kuin metritavaranakin. Yrityksen tavoitteena on tuoda suoja pian myös kuluttaja-asiakkaiden ulottuville kattavan jälleenmyyjäverkoston kautta. Tuotteen jakelusta ja markkinoinnista vastaa yrityksen tytäryhtiö Clean Touch Medical Oy.

VIRALSAFE – TEHOA LUONNOSTA – METALLIEN ANTIBAKTEERISET VAIKUTUKSET ON TUNNETTU JO PITKÄÄN

Muun muassa kuparia on tutkittu viime aikoina paljolti kansainväliselläkin tasolla, sillä sen viruksia eliminoivat vaikutukset ovat hyvin merkittävät myös taistelussa koronavirusta vastaan. The New England Journal of Medicine:n tekemän tutkimuksen mukaan SARS-CoV-2 virus tuhoutui kuparin pinnalla neljässä tunnissa. (n engl j med 382;16 nejm.org April 16, 2020)

Suomalainen perheyritys Lainisalo Oy sai hiljattain kimmokkeen tutkia eri metallien antibakteerisia vaikutuksia. Tutkimustulosten pohjalta perheyritys kehitti uuden ja tehokkaamman suojan COVID-19 (SARS-CoV-2) virusta vastaan, ViralSafen. Kuparin tehoon perustuva monimetallihybridipinnoite on luontainen ja turvallinen virussuoja jokapäiväiseen käyttöön.

“Testaamamme monimetallihybridi on ainutlaatuinen ja hyvin mielenkiintoinen seos, jonka tutkimustulokset ovat vaikuttavat. COVID-19 virus aiheutti maailmanlaajuisen pandemian, jollaiseen toivottavasti voidaan jatkossa reagoida vieläkin nopeammin. Kenties tämänkaltaisella seoksella voidaan jatkossa reagoida nopeammin eri bakteereihin ja viruksiin.“ Tarja Sironen, apulaisprofessori, Helsingin Yliopiston Virologian osasto.

VIRALSAFE – UUSI SUOMALAINEN VIENTITUOTE

Keksintö on mittava myös kansainvälisellä tasolla ja kenties yksi lähitulevaisuuden merkittävimmistä vientituotteista. Yrityksen tavoitteena on luoda täysin uusi keino viruksilta suojautumiseen ja niitä vastaan taisteluun; väliaikaissuojaaminen. Väliaikaissuoja on ainutlaatuinen ja yksinkertainen ratkaisu virukselta suojautumisessa, sillä se on helppo asentaa ja vaihtaa. ViralSafe suojan käyttö ei vaadi voimakkaita puhdistusaineita, sen erikoispinnoite tarjoaa sellaisenaan suojan viruksilta jopa satojen tuhansien kosketusten verran.

Lainisalo Oy ja Helsingin Yliopisto on mukana kesällä 2020 alkavassa Business Finlandin rahoittamassa Co- Innovation hankkeessa, jossa tutkitaan ViralSafe väliaikaissuojan tehoa SARS-CoV-2 viruksen ohella myös muihin haastaviin viruksiin sekä yleisesti tunnettuihin bakteereihin. Hankkeen tavoitteena on luoda laajatehoinen virus- ja bakteerisuoja, jolla myös koronaviruksen kaltaisilta maailmanlaajuisilta pandemioilta voidaan suojautua nopeammin ja tehokkaammin. Suomalainen perheyritys on matkalla luomassa uutta kansainvälistä suojaamisen standardia.

LISÄTIETOA:
Pertti Lainisalo
+358400701080
sales@cleantouchmedical.com

Lue lisää VIRALSAFE -tuotteesta Clean Touch Medicalin sivulta.

Haluatko tietää enemmän?

Tulemme mielellämme kertomaan, miten olemme ratkaisseet materiaaleihin, menetelmiin ja prosesseihin liittyviä ongelmia. Kerromme, miten ratkaisujamme voisi soveltaa yrityksenne liiketoimintaan.

Jätä yhteydenottopyyntö