7.3.2019 Asiakascase KaVo Kerr

KaVo Kerr on Suomen suurimpia terveysteknologia-alan vientiyrityksiä ja hammaslääketieteen kuvantamisen, tuotekehityksen ja tuotannon huippuosaamiskeskus. Yhteistyö Lainisalon kanssa alkoi  vuonna 2004.

Medical-toimiala tuo suuret vaatimukset pintakäsittelylle

KaVo Kerrin Tuusulan tehtaalla keskitytään hammaskuvantamiseen sopiviin röntgenlaitteisiin.

– Meillä on useita tuoteperheitä, ja lisäksi tuotteista on variaatioita eri asiakasvaatimuksilla. Tuotteillamme on yleisesti ottaen hyvin pitkä elinkaari, ja meillä on myös varaosavastuu vanhoille laitteille, kuvailee Jani Rank, Sourcing Manager Tuusulan yksiköstä.

Valikoiman ohella myös laitteiden muotokieli on monipuolinen. Laitteissa on erikokoisia ja -muotoisia osia, joita kaikkia yhdistää se, että niiden pintakäsittelyn pitää olla ensiluokkainen.

– Medical-tuotteissa pinnan pitää olla täysin sileä ja tasaisesti maalattu jo visuaalisista syistä. Appelsiinipintaa ei saa tulla, Rank sanoo. – Lainisalo ymmärtää laatuvaatimuksemme. Jos virheitä joskus tulee, ne korjataan. Lainisalo raportoi meille viikoittain laadusta.

Kustannustehokkuutta yhteistyöstä

Lainisalo on sekä määrässä että liikevaihdossa KaVo Kerrin suurin maalaamoalan yhteistyökumppani.

– Lainisalo on meille suora toimittaja, mutta myös toimittajiemme toimittaja. KaVo Kerrille Lainisalo on ainoa suora maalaamokumppani, Jani Rank kertoo.

Lainisalo ja KaVo Kerr ovat tutustuneet yhdessä tuotevaatimuksiin, materiaaleihin ja työmenetelmiin.

– Olemme vaativa asiakas, Jaana Kaila sanoo suoraan. Hän on Purchasing Specialist KaVo Kerrin Tuusulan tehtaalta. – Haasteemme eivät rajoitu vain vaativiin suunnitelmiin vaan myös tuotteidemme pinnanlaatuvaatimuksiin.

Pintakäsittelyn onnistumiseen vaikuttavat esimerkiksi huolelliset esityöt.

– Jos ympäristö ei ole puhdas, se näkyy suoraan lopputuloksessa. Pohjatyö on kaiken a ja o, Kaila havainnollistaa. – Olemme käyneet lainisalolaisten kanssa läpi nimikkeistöämme ja haastatelleet maalauslinjan väkeä. On puhuttu muun muassa siitä, mikä osaa pitää suojata ja mitkä kappaleet jäävät näkyviin lopullisessa tuotteessa. Yhteistyöllä on päästy nopeampiin läpimenoaikoihin ja parempaan pinnanlaatuun.

Nopeutta ja laatuvarmuutta tarvitaan, kun yritys kasvaa hyvää vauhtia. Ne ovat myös kilpailutekijöitä.

– Tuusulassa työskentelee vajaa 500 ihmistä. Toissa vuonna palkkasimme suuren määrän henkilöitä tuotekehitykseen, Rank kertoo kasvuvauhdista. – Tuotejulkistuksia tulee jatkuvasti, ja tahti on muutenkin kova. Markkinoille pitää saada yhä parempia ja kustannustehokkaampia tuotteita.

Tässä kehityksessä maalaamon näkökulma on hyvä huomioida jo tuotekehityksessä. Pintakäsittelyn ammattilainen osaa jo suunnitteluvaiheessa kertoa, jos jokin kappale on todella haastava maalata, jolloin pintakäsittely on turhan hidasta ja kallista.

Tuusulassa valmistuu pääosin asiakastilauksia. Aikataulut eivät saa pettää.

– Silloin alihankkijankin pitää olla nopea ja joustava, sitoutua lean-metodeihimme ja myös kustannuksia säästäviin ratkaisuihin, Kaila kiteyttää.

Asiakascase KaVo Kerr 2

Uudet vaihtoehdot kiinnostavat

Lainisalo pintakäsittelee KaVo Kerrin kappaleet Helsingissä. Uusi Viron-maalaamokin kiinnostaa KaVo Kerriä.

– Virossa kiinnostaa erityisesti automaation määrä ja robotiikka, joilla voidaan vielä parantaa laatua ja saada kustannussäästöjä. Olemme tehneet Virossa muutaman koe-erän, mutta tulemme kokeilemaan Viron-maalaamoa vielä tarkemminkin, Jani Rank kertoo.

Lainisalo pitää asiakkaansa ajan tasalla pintakäsittelyalan kehityksestä ja mahdollisuuksista.

– Robotiikan ohella olemme keskustelleet esimerkiksi lasermenetelmistä, Rank sanoo. – Kun Lainisalolta tulee ehdotus, voisiko jonkin asian tehdä uudella tavalla, tarkistamme idean meidän päässämme. Näin teemme jatkuvasti yhdessä kehitystyötä.

Tutustu KaVo Kerriin >>

Esittelyssä Medical-toimialue

Arkisto

Ota yhteyttä Ammattilaiset apunasi
-aina parasta palvelua

Lainisalo kehittää ja tuo uusia menetelmiä pintakäsittelyalalle. Haluamme tarjota premium-tason teollisuuden pintakäsittelypalvelua kaikenkokoisille yrityksille. Asiakaslupauksemme perustana on toimitusvarmuus, laatu, kustannustehokkuus ja kumppanuus.

Helsinki

Lainisalo Oy

Valuraudantie 5-7 00700 HELSINKI

+358 40 529 3168

7.00 - 15.15

Ähtäri

Lainisalo Oy

Saarikyläntie 21 63700 ÄHTÄRI

+358 40 550 4863

7.00 - 15.30

Perho

Lainisalo Oy

Teollisuustie 3 69950 Perho

+358 50 308 0984

7.00 - 15.30

Rauma

Lainisalo Oy

Isometsäntie 2 26100 Rauma

+358 50 470 6835

7.00 - 15.30

Tallinna

Lainisalo Industrial Painting OÜ

Peterburi tee 66/68/70, 11415 Tallinn, Estonia

+372 525 7809

7.30 - 15.30

Tallinna

Powder painting Oü

Ämma tee 78 B Iru küla Harju maakond 74206 Estonia

+372 5884 9916

7.30 - 15.30